Jehněčí kotlety s česnekovou majonézou
30
0
0
Maso naložíme na 2 dny do octového mořidla s kořenovou zeleninou. Slaninu nakrájíme na tenké proužky, osolíme a posypeme majoránkou. Maso vyjmeme z mořidla, odstraníme zeleninu a prošpikujeme slaninou. Na rozpáleném tuku na pánvi je opečeme po obou stranách. Maso přendáme do nádoby, přidáme tuk z výpeku, sůl, papriku, zeleninu z mořidla a pečeme až maso změkne (asi 2 dvě hodiny). Měkké maso vyjmeme, nakrájíme přes vlákna a vložíme zpět do nádoby. Šťávu zamícháme, osolíme, přidáme rajčatový protlak, víno a utřený česnek, šťávu povaříme, zalijeme maso a prohřejeme. K pečeni podáváme vařené brambory, noky nebo bramborové noky.