Na marinádu: 2dl červeného vína, 1dl vody, 1 cibule pokrájená na kolečka, šťáva z 1/2 citronu, 4 zrnka pepře, bobkový list, hřebíček, tymián, strouhaný muškátový oříšek, sekaná petrželka Ingredience na marinádu, kromě petrželky, chvíli povaříme, po vychladnutí nalijeme na maso, posypeme petrželkou a v chladničce necháme 3 dny odležet. Pak maso vyndáme, osušíme, poprášíme moukou a na másle ze všech stran zvolna opečeme. K masu přidáme kečup, víno, pokrájenou mrkev a celer, trochu cezené marinády a dusíme pod pokličkou doměkka. Měkké maso vyndáme a do omáčky nastrouháme chlebovou střídku. Omáčku procedíme, ocukrujeme, osolíme, opepříme, přidáme víno, předem namočené rozinky a povaříme. Loupané mandle nakrájíme nahrubo a přidáme do hotové omáčky. K masu přidáme brusinkový kompot. Příloha: rolovaný knedlík. MÁSLOVÝ ROLOVANÝ KNEDLÍK: 1/2kg hrubé mouky, 1 sáček sušeného droždí, trocha soli, 1 vejce, 200-250 ml mléka, 50g másla Mouku smícháme se sušeným droždím, přidáme sůl, vejce, vlažné mléko a zaděláme tužší těsto. Pod fólií nebo utěrkou necháme v teple vykynout. Když zdvojnásobí svůj objem, vyklopíme na pomoučený vál, dlaněmi převálíme a válečkem uděláme přesný obdélníkový plát, silný asi 1,5mm. Na povrchu ho hodně potřeme rozehřátým máslem a pak stočíme jako roládu. Knedlík pak zabalíme do utěrky, kolem knedlíku lehce utáhneme a oba její konce svážeme, necháme krátce dokynout, pak vše dáme do osolené vroucí vody. Vaříme asi 20-25 minut, ale během této doby "nohavici" obrátíme. Uvařený knedlík ihned z utěrky vykulíme a na několika místech propíchneme, pak nakrájíme nití. Knedlík můžeme udělat i ke svíčkové nebo ke zvěřině.