Opláchnuté díly hovězího masa nakrájíme přes vlákno na plátky, mírně je naklepeme, blány na okrajích nařízneme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme po obou stranách na části tuku. K tuku od opékání plátků přidáme nepoužitý zbytek a osmažíme v něm cibuli nakrájenou nadrobno. Zalijeme ji mírně vodou, vložíme opečené plátky, okořeníme je kmínem a pod poklicí je zvolna dusíme téměř doměkka. Během dušení plátky obracíme a podle potřeby podléváme teplou vodou. Plátky vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk zaprášíme ji prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou, rozmícháme a dusíme nejméně 20 minut. Hotovou šťávu procedíme zpět na plátky, přidáme očištěné, opláchnuté, na plátky nakrájené a na tuku podušené žampiony, které podle potřeby osolíme a znovu krátce povaříme.