Staňte se našimi fanoušky na:

Hovezi platky s kaparovou omackou

Autor receptu: jana.kucerkova.1 (51 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Hovezi kytu, ocistime, odblanime, oplachneme ji a osusime papirovymi ubrousky nebo cistou uterkou. Potom ji pres vlakno nakrajime na 4 porce. Platky naklepeme a na okrajich narizneme, aby se pri peceni nekroutily. Osolime je a opeprime. Na panvi rozpalime olej a platky po obou stranach opeceme. Potom maso vyjmeme a uchovame v teple. Salotku, pripadne cibuli, oloupeme a nakrajime na jemno. Nasypeme ji do vypeku a orestujeme do sklovita. Pridame kapary a provensalske koreni. Vsechno kratce orestujeme a zalijeme vyvarem. Hladkou mouku dukladne rozslehame vidlickou ve smetane a zahustime s ni cibulovy zaklad. Omacku za obcasneho promichani provarime, dochutime soli, bilym peprem a nadrobno nasekanou petrzelovou nati. Platky vlozime do kaparove omacky, nechame prohrat a podavame s varenymi brambory.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

CJay |26. května 2013
Rozhodně vyzkouším Odpovědět
Anna1960 |11. května 2013
kapary jsou výborné Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!