Staňte se našimi fanoušky na:

Hovězí roláda s hlívou

Autor receptu: evahu (500 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(8 hlasů)
Ohodnotit recept
34× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Z masa nakrájíme 2 pláty a z obou dvou stran naklepeme. Osolíme, opepříme, poklademe plátky slaniny, rozprostřeme nádivku a stočíme do rolády. Převážeme nití nebo spíchneme kovovými jehlami na závitky. Na pánev dáme trochu oleje, rolády na něm z každé strany opečeme a dáme do tlakového hrnce.
  2. Na výpeku z rolád orestujeme 1/2 cibule nakrájené na tenké plátky a přidáme k masu. Zalijeme vývarem, podle chuti osolíme, opepříme, přikryjeme poklicí a dusíme až je maso měkké - 30 minut. Maso vytáhneme a šťávu zahustíme škrobem rozmíchaným v trošce vody, krátce povaříme a dochutíme. Z masa odstraníme niti a jehly, maso nakrájíme na porce a vložíme zpět do omáčky. Podle toho kolik chceme mít omáčky, přidáme před zahuštěním vývar nebo vodu.
  3. Nádivka: Rohlíky nakrájíme na malé kostičky. Na pánev dáme trochu oleje a orestujeme na něm 1/2 drobně nakrájené cibule společně s hlívou, nakrájenou na malé kousky. Orestovanou směs ještě horkou přidáme k nakrájeným rohlíkům, promícháme a necháme vychladnout. Přidáme vejce, petrželku, podle chuti osolíme, opepříme a dobře promícháme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Bagorz |12. listopadu 2014
Vypadá to slibně :-) Odpovědět
planeta |13. srpna 2013
super, 1++ Odpovědět
olma |15. června 2013
dobrota Odpovědět
lucka9 |28. března 2013
taky zkusím Odpovědět
slava |18. března 2013
ukládám na vyzkoušení Odpovědět
miri3 |10. března 2013
to bude dobrota Odpovědět
zuzi |22. února 2013
krásná roládka Odpovědět
ohen |20. února 2013
pěkné, zkusím Odpovědět
dajul |10. února 2013
vyzkouším Odpovědět
jola |21. ledna 2013
krásné, ukládám na vyzkoušení Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!