Plátek hovězího masa dobře naklepeme, osolíme, opepříme a polovinu plátku potřeme hořčicí. Z vajec a nezbytného množství oleje připravíme míchaná vajíčka. Na potřený plát masa dáme plátek šunky, který potřeme míchanými vejci. Na ně dáme mrkev a okurku a potřeme zbylými vejci. Hovězí roládu zatočíme a zpevníme nití. Pokud nám někde vytéká hořčice, nebo vejce, tak to nevadí, ochutí to šťávu. Pro rychlejší přípravu použijeme tlakový hrnec. V tlakovém hrnci opět na nezbytném množství oleje usmažíme oloupanou a nakrájenou cibuli do lehkého zrůžovění a na ní orestujeme roládu ze všech stran. Podlijeme vodou a dusíme do měkka - zhruba 30 - 45 minut. Poté roládu vyjmeme a šťávu zahustíme tmavou hotovou jíškou, která vytvoří pěknější barvu šťávy, než hladká mouka. Než se nám šťáva provaří, tak odstraníme niť z rolády a nakrájíme jí na plátky. Podáváme s rýží.