Pikatní játra
30
5
3
Plátky masa z obou stran naklepeme a z jedné strany nepatrně osolíme a opepříme. Osolenou stranu mírně potřeme krémžskou hořčicí, poklademe šunkou a potřeme plnotučnou hořčicí. Plátky masa srolujeme a trochu zpevníme nití, nebo jehlou. Na rozehřátém oleji maso trochu opečeme a přiklopíme poklicí, maso pustí šťávu. Dusíme nejprve ve vlastní šťávě a poté podle potřeby podléváme vodou. Jakmile je maso měkké, tak ho vyjmeme a uchováme v teple. Šťávu z dušení zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve studené vodě, povaříme 15 minut. Poté dochutíme solí a vmícháme smetanu. Rolky můžeme ponechat vcelku, nebo nakrájet na plátky. Podáváme s knedlíkem. 3 porce