Vejce rozšleháme v mléce, přisypeme mouku, špetku soli a umícháme řidší těstíčko. Na rozehřáté a vymaštěné pánvi upečeme silnější palačinky, rozkrájíme je na širší nudle a na rozpáleném oleji dozlatova opečeme. Pečlivě očištěné a omyté maso dáme do osolené studené vody a přivedeme k varu. Teplotu snížíme a maso pozvolna vaříme minimálně hodinu, ale spíš dvě (v papiňáku je to rychlejší). Ke konci vaření přidáme očištěnou mrkev, květák, oloupanou cibuli a uvaříme doměkka. Hotové maso a zeleninu vyjmeme, vývar přecedíme přes jemné sítko a vrátíme do hrnce. Přidáme hrášek, nakrájenou vařenou zeleninu, dochutíme polévkovým kořením a prátce prohřejeme. Polévku podáváme s fritátovými (celestýnskými) nudlemi a sekanou petrželovou natí.