Staňte se našimi fanoušky na:

Hovězí zase jinak

Autor receptu: ladislava.jankovska (121 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Hovězí maso opečeme ze všech stran na oleji a sádle, vyndáme na talíř a do omastku vložíme 3 cibule na kostičky. Mícháme. Maso vrátíme zpět, když je cibule skleněná. Podlijeme vodou a dusíme za neustálého hlídání a podlévání. Mrkev nakrájíme na kostičky a dáme na máslo, asi 8 dkg, restovat. Hrášek nasypeme do hrnku, zbytek dáme zpět do mrazu. Po deseti minutách přidáme do másla k mrkvi lžičku mouky a po chvíli hrášek. Přidáme koření na grilovanou zeleninu, místo soli a vypneme. Pokud je maso měkké, nakrájíme ho na plátky, do výpeku přidáme masox, je-li třeba, tak sójovku, trochu vody a dusíme. Brambory na čtvrtky připravíme do vody s kmínem, solí a libečkem a dáme vařit. Spišskou slaninu nakrájíme na kostičky a dáme vypražit. K ní přidáme na půlkolečka cibuli, opepříme čerstvě mletým pepřem. Přidáme zbytek mouky a společně usmažíme. Smícháme se šťávou, podle potřeby naředíme, přidáme maso a necháme společně krátce probublat. Po vypnutí vložíme zbytek másla a necháme jej rozpustit. Podáváme s okurkovým salátem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Fíííra |3. června 2016
1*** ukládám Odpovědět
piškot |28. listopadu 2015
1*** Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!