Hovězí maso opečeme ze všech stran na oleji a sádle, vyndáme na talíř a do omastku vložíme 3 cibule na kostičky. Mícháme. Maso vrátíme zpět, když je cibule skleněná. Podlijeme vodou a dusíme za neustálého hlídání a podlévání. Mrkev nakrájíme na kostičky a dáme na máslo, asi 8 dkg, restovat. Hrášek nasypeme do hrnku, zbytek dáme zpět do mrazu. Po deseti minutách přidáme do másla k mrkvi lžičku mouky a po chvíli hrášek. Přidáme koření na grilovanou zeleninu, místo soli a vypneme. Pokud je maso měkké, nakrájíme ho na plátky, do výpeku přidáme masox, je-li třeba, tak sójovku, trochu vody a dusíme. Brambory na čtvrtky připravíme do vody s kmínem, solí a libečkem a dáme vařit. Spišskou slaninu nakrájíme na kostičky a dáme vypražit. K ní přidáme na půlkolečka cibuli, opepříme čerstvě mletým pepřem. Přidáme zbytek mouky a společně usmažíme. Smícháme se šťávou, podle potřeby naředíme, přidáme maso a necháme společně krátce probublat. Po vypnutí vložíme zbytek másla a necháme jej rozpustit. Podáváme s okurkovým salátem.