Houby očistěte a nakrájejte na menší kousky, oloupanou cibuli nakrájejte nadrobno. Na 2 lžících oleje nechte zesklovatět polovinu cibule, přisypejte houby a cca 8 minut duste. Osolte, opepřete a nechte zchladnout, pak vmíchejte vejce. Roštěnou nakrájejte na plátky a po obou stranách naklepejte, osolte a opepřete. Na plátky masa rozdělte houbovou směs, pevně zabalte, převažte nití (nebo upevněte párátky) a zaprašte moukou. Na zbytku oleje osmahněte zbylou cibuli, dejte na ni závitky a ze všech stran opečte. Podlijte částí vývaru, přiklopte a duste doměkka. Během dušení maso podle potřeby podlévejte vývarem (případně vodou), nakonec do šťávy přidejte protlak, dochuťte solí a pepřem a už jen krátce povařte. Vhodná příloha: brambory nebo bramborové noky