Kéralská polévka
60
0
1
Hrách přes noc namočte do vody a potom jej nechte oschnout v cedníku. Ve velkém hrnci uveďte do varu vodu se solí, přidejte dál a bobkové listy. Vařte na středním plameni částečně přikryté 30 až 40 minut. Potom odkryjte, zamíchejte a pokračujte ve vaření na mírném ohni. Rajčata nakrájejte každé na 8 dílků a spolu s máslem je přidejte do polévky. Přiklopte a nechte mírně vařit, zatímco si připravíte koření. V malé pánvi rozehřejte ghí a smažte několik vteřin kmín. Potom přidejte strouhaný zázvor, asafoetidu a strouhaný kokos. Za stálého míchání smažte 1 až 2 minuty. Nyní nalijte koření společně s cukrem a sirupem do polévky, dobře zamíchejte a vařte ještě 5 minut.