Staňte se našimi fanoušky na:

Hráškový krém

Autor receptu: Marie Kasalová (481 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: Nízkokalorické
Vegetariánské
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

V pánvi rozehřejeme máslo. Přidáme cibuli a smažíme ji asi 3 minuty doměkka. Poté přisypeme hrášek a za stálého míchání smažíme, dokud se nezačne lesknout a nezíská sytě zelenou barvu. Přidáme jablko, salát a vývar nebo vodu. Přivedeme k varu a zvolna vaříme 10-15 minut, dokud hrášek nezměkne. Čerstvý hrášek rozmixujeme, podle chuti osolíme, opepříme a ochutíme muškátovým oříškem. Žloutky a smetanu rozmícháme v 1 šálku polévky. Poté přilijeme k polévce a za stálého míchání vaříme na mírném ohni, dokud polévka nezačne vřít. Podle chuti okořeníme a ihned podáváme posypané krutony a řeřichou nebo mátou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!