Staňte se našimi fanoušky na:

Hriatô

Autor receptu: Alpenrose (509 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Na suché pánvi necháme zkaramelizovat cukr, pak ho zalijeme 200ml vody, přidáme kůru z obou citrusů, skořici, hřebíček a nakrájené datle i fík, med podle chuti. Všechno povaříme, dokud se nerozpustí cukr. Odstavíme a přilijeme pálenku, vmícháme sádlo nebo máslo a přikryjeme. (Děda dával po lžíci sádla i másla). Nakonec přecedíme a nalijeme do sklenic.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!