PIŠKOT: 120g cukru krupice, 4 žloutky, 4 bílky, 2 lžičky vanilkového cukru, 1 lžičku strouhané citronové kůry, 140g polohrubé mouky, tuk a mouku do formy KRÉM: 100g moučkového cukru, 250g másla, 100 ml bílého dezertního vína NÁPLŇ: 100g cukru krupice, 1 sáček vanilkového pudinku, 1 sáček vanilkového cukru, 50 ml citronového curacaa (nebo jiného sladkého ovocného likéru), 300g hroznového vína OZDOBA: 100g mléčné čokoládové polevy, 100g cukru krupice, hroznové víno Žloutky s cukrem, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou ušleháme do husté pěny. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a zlehka ho promícháme se žloutkovou směsí. Nakonec opatrně zapracujeme prosátou mouku. Dortovou formu (asi 24cm prům.) vymažeme tukem a vysypeme moukou, pak do ní nalijeme těsto a na povrchu uhladíme. Pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 40 minut. Hotový korpus necháme vychladnout, vyndáme z formy a podélně rozkrojíme na 2 části. Změklé máslo vyšleháme s cukrem a dezertním vínem na hladký krém, ten natřeme na spodní díl korpusu a přiklopíme druhým dílem. Na povrchu rozložíme bobule hroznového vína. Z 1/2 l vody, pudinku, vanilkového a krupicového cukru uvaříme hustý krém, přilijeme do něj likér a krém rozdělíme na povrch dortu, dáme do ledničky ztuhnout. Čokoládovou polevu rozehřejeme ve vodní lázni, rozetřeme ji v tenké vrstvě na pergamen a necháme úplně ztuhnout. Pak pergamen odstraníme a čokoládu nalámeme na malé kousky, které na okraj dortu přilepíme. Hroznové víno obalíme v krupicovém cukru a dozdobíme jím povrch dortu.