Žemle nakrájet na 8mm plátky a nechat nasáknout v 80ml mléka. Hrušky nechat okapat, opláchnuté rozinky namočit do teplé vody. Máslo dát do kastrůlku a nechat rozpustit. Částí zvlhlých žemlí vyložit dno tukem vymazané a strouhankou vysypané formy. na vrstvu žemlí v pekáčku rozložit část hrušek, posypat skořicí, rozinkami a pocukrovat. Celý postup opakovat, dokud se nespotřebují žemle i ovoce - poslední vrstva musí být žemle. Žloutek rozšlehat v 5 lžících mléka, povrch žemlovky pokapat rozpuštěným máslem a zalít rozšlehaným žloutkem. Péct asi 30 minut na 180°C (dozlatova - raději hlídat). Je možné žemlovku ještě vylepšit. Ze 3 bílků, 25g moučkového cukru ušlehat pevný sníh. Zlehka vmíchat 2 lžíce mletých lískových oříšků. Žemlovku potřít sněhem, posypat dalšími 25g moučkového cukru, vrátit do trouby a asi 15 minut ještě dopéct. Ozdobit měsíčky pomeranče a lístečky meduňky.