Staňte se našimi fanoušky na:

Hrušková žemlovka

Autor receptu: Alma (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Žemle nakrájet na 8mm plátky a nechat nasáknout v 80ml mléka. Hrušky nechat okapat, opláchnuté rozinky namočit do teplé vody. Máslo dát do kastrůlku a nechat rozpustit. Částí zvlhlých žemlí vyložit dno tukem vymazané a strouhankou vysypané formy. na vrstvu žemlí v pekáčku rozložit část hrušek, posypat skořicí, rozinkami a pocukrovat. Celý postup opakovat, dokud se nespotřebují žemle i ovoce - poslední vrstva musí být žemle. Žloutek rozšlehat v 5 lžících mléka, povrch žemlovky pokapat rozpuštěným máslem a zalít rozšlehaným žloutkem. Péct asi 30 minut na 180°C (dozlatova - raději hlídat). Je možné žemlovku ještě vylepšit. Ze 3 bílků, 25g moučkového cukru ušlehat pevný sníh. Zlehka vmíchat 2 lžíce mletých lískových oříšků. Žemlovku potřít sněhem, posypat dalšími 25g moučkového cukru, vrátit do trouby a asi 15 minut ještě dopéct. Ozdobit měsíčky pomeranče a lístečky meduňky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!