Na náplň: 1 kg šťavňatých hrušek nebo hruškový kompot, 250g zakysané smetany, 100g cukru, 1 balíček Pudingu Originál s vanilkovou příchutí Dr. Oetker, 100ml mléka, 1 vejce Na drobenku: 60g sušených brusinek, 90g hladké mouky, 60g cukru, 1 balíček Vanilínového cukru Dr. Oetker, 60g změklého másla Ohřejeme mléko a necháme v něm rozpustit máslo nebo margarín. Smícháme mouku a droždí. Přidáme cukr, vanilínový cukr, sůl, vejce, mléko a vše ručně promícháme dohladka. Necháme na teplém místě kynout, doku viditelně nezvětší svůj objem. Těsto krátce prohněteme, vyválíme na obdélník (30 x 40 cm) a pomocí válečku přeneseme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Znovu necháme kynout na teplém místě asi 15 minut. Hrušky oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, které naskládáme na těsto (kompotované hrušky necháme okapat na sítku). V míse vymícháme zakysanou smetanu, cukr, pudink, mléko a vejce dohladka. Náplň rovnoměrně naneseme na hrušky. Brusinky nakrájíme nadrobno. Smícháme mouku, cukr, a vanilínový cukr. Přidáme máslo a vše ručně zpracujeme do drobenky. Vmícháme brusinky, naneseme na náplň a upečeme.