Staňte se našimi fanoušky na:

Hruškový kompot s ořechy a skořicí

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Ingredience

  • několik hřebíčků
  • několik kousků celé skořice
  • 300 - 350 g cukru krystal
  • 60 - 80 g vlašských ořechů
  • 3 lžíce octa nebo kyseliny citronové
  • 1,3 - 1,5 kg hrušek

Pracovní postup:

Podélně rozkrojte omyté a oloupané hrušky, odstraňte jádřince a nakrájejte na menší kusy. Hrušky dejte do hrnce s vodou, přidejte ocet (nebo kyselinu citr.) a všechno nechte několik minu povařit. Pak z hrnce vyndejte a nechta okapat na sítu. Do litru vody nasypte cukr a roztok zahřejte a míchejte dokud se cukr nerozpustí. Hrušky naskládejte do zaavařovacích sklenic, proložte je ořechy, kousky celé skořice a několika hřebíčky, zalijte teplým nálevem a sklenice uzavřete. Hrušky sterilujeme 25 minut při 85°C.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Alma |24. dubna 2014
dobré Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!