SALÁT: 200g hroznového vína, 2 hrušky, 3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce vinného octa, 200g kozího sýru - PESTO: 150g rokety, 2 stroužky česneku, 60g piniových oříšků, 5 lžic olivového oleje, sůl, bílý pepř Roketu omyjeme,osušíme, třetinu odložíme stranou a zbytek nasekáme na malé kousky; česnek nakrájíme na plátky. Roketu česnek a piniové oříšky rozmixujeme, postupně přiléváme olej a mixujeme do hladka. Podle chuti osolíme, opepříme a necháme v ledničce vychladit. Hroznové víno omyjeme, jednotlivé bobule přepůlíme a odstraníme jadérka. Hrušky rozčtvrtíme, vykrojíme jádřince a dužinu nakrájíme na plátky. Olej smícháme s vinným octem (můžeme přidat lžíci hruškového džusu nebo kompotové šťávy), zálivku dochutíme solí a pepřem. Zbylou roketou vyložíme misky a na ni naskládáme kousky hrušky a hroznové víno a ovoce přelijeme zálivkou. Na každou porci položíme několik plátků kozího sýru. Nakonec salát zalijeme pestem a podáváme.