Celé hrušky bez jádřince ponoříme do červeného vína s kouskem skořice. Krátce povaříme - jen tak dlouho, aby se nerozvařily a nerozpadly. Pak hrušky slijeme (víno si zachytíme) a necháme je nejméně 1/2 hodiny vychladit. Mezitím si připravíme omáčku: Víno přes jemné síto přecedíme, kompotované brusinky smícháme s 200ml červeného vína, přidáme cukr, solamyl a pořádně promícháme, vaříma cca 2 minuty. Na pomoučeném vále rozválíme listové těsto a formičkami z něj vykrájíme různé tvary. Opatrně přeneseme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme skořicovým cukrem. Pečeme 10 minut ve středně vyhřáté troubě, upečené necháme vychladnout. Na dezertní talířky urovnáme hrušky, ozdobíme je drobným listovým pečivem a podlijeme brusinkovou omáčkou. Tip: Omáčku můžeme podávat studenou i horkou