Očištěnou a ve vlažné vodě opláchnutou husu osolíme, pokmínujeme, položíme na pekáček, podlijeme trochou vody a dáme do trouby péct. V průběhu pečení přeléváme husu vypečenou šťávou a podléváme vodou. Když je maso téměř měkké, slijeme část husího sádla, přidáme oloupanou na plátky nakrájenou cibuli a na porce husy navršíme pokrájené zelí zbavené košťálu, osolíme a zastříkneme octem. Po 10 minutách pečení přidáme oloupaná a nahrubo nastrouhaná jablka a oloupané a na kostky nakrájené brambory. Směs promícháme a společně dodusíme doměkka. Husí sádlo použijeme na přípravu bramboráku, topinek nebo smažených bramborových placek. Porce husy podáváme společně se zelím, jablky a brambory. Vhodnou přílohou je bramborový knedlík nebo bramborové placky.