Z mouky smíchané s kakaem a cukrem, nakrájeného másla, žloutku a mandlí připravíme hladké vláčné těsto, zabalíme ho do fólie a dáme na hodinu do ledničky. Přes mikroten vyválíme 2 pláty asi 2-3 mm silné, vykrájíme hvězdičky a přendáme je na plech s pečícím papírem. Pečeme na 175°C, pak necháme vychladnout. V míse utřeme máslo a postupně přidáváme cukr. Když je krém hladký, vmícháme likér nebo rum a hotový krém uložíme na chvíli do ledničky. Ve vodní lázni rozpustíme tuk a vmícháme do něj cukr prosátý s kakaem a solamylem. Směs za stálého míchání spojíme, až je hladká - nesmí se vařit! Polevou potíráme polovinu hvězdiček, hned je ozdobíme půlkou mandle a necháme zaschnout. Nepřelité hvězdičky potřeme krémem a slepíme se zdobenými, uložíme je v chladu.