Na úvod musím říci, že pro tento, velice lahodný recept, jsem se inspirovala v pořadu VIP Prostřeno, kde vařil i Ivan Vyskočil, z jehož kuchyně polévka pochází. Cibuli orestujeme na másle, kam přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, kurkumu a kari (množství dle vlastní chuti). Zalijeme vývarem (nejlepší je kuřecí, přidávala jsem do polévky i obrané maso), povaříme a přidáme rozinky (zhruba jednu hrst, ale jak kdo chce). Když je mrkev měkká, dochutíme citronem, cukrem, můžeme přidat i šťávu z pomeranče. Nakonec vmícháme smetanu (já vždycky použila zakysanou, ale klasická by byla asi kompaktnější) a necháme ještě pár minut povařit. Na talíři můžeme zasypat piniovými oříšky (není nutné, bez nich bude polévka stejně dobrá) a dle chuti si ještě přímo do talíře můžeme přidat zakysanou smetanu.