Staňte se našimi fanoušky na:

Jablečné čatný se skořicí

Autor receptu: kyschu (69 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 10 min.
Speciální kritéria: Bezlepkové
Nízkokalorické
Veganské
Vegetariánské
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Podle tohoto receptu lze připravit čatný i z jiných druhů ovoce, jako jsou meruňky, broskve, švestky, mango, angrešt nebo ostružiny. Chcete-li vynechte asafoetidu a podle chuti použijte čili. 6 středně velkých jablek 4 pl ghí nebo oleje 2 čl strouhaného čerstvého zázvoru 2 kousky skořicové kůry (5 cm dlouhé) 1 čl anýzu 2 nebo 3 drcené, sušené čili 5 hřebíčků 1 čl kurkumy 1 špetka asafoetidy (podle volby) 4 pl vody 4 pl hnědého cukru Jablka oloupejte, vykrájejte a rozkrájejte na malé kousky. V hrnci rozehřejte ghí nebo olej, přidejte do něho zázvor, skořicovou kůru, anýzová semínka, čili a hřebíčky. Smažte za stálého míchání až anýz ztmavne (asi 30 vteřin). Okamžitě přidejte kurkumu a asafoetidu a potom kousky jablek. Za stálého míchání smažte dokud jablka nezhnědnou (asi 5 až 6 minut). Potom přidejte vodu, přikryjte a vařte asi 15 minut až jsou jablka měkká. Rozmačkejte je v hrnci, přidejte cukr, zvyšte teplotu a neustále míchejte, dokud čatný nezhoustne.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

EvaV |7. května 2015
moc mne Vaše recepty zajímají a budu je postupně zkoušet. Odpovědět
miuka |16. listopadu 2013
čatná je super, ukládám a vyrobím Odpovědět
Penelope |15. listopadu 2013
zajímavé Odpovědět
Lenny |30. června 2013
lákavé Odpovědět
Esmé |16. dubna 2013
super :-) Odpovědět
dajul |12. února 2013
zajímavé a lákavé Odpovědět
DAMI |27. ledna 2013
vypadá to dobře Odpovědět
jola |26. ledna 2013
zajímavý recept Odpovědět
sojka30 |23. ledna 2013
ukládám na vyzkoušení Odpovědět
liza |8. ledna 2013
vyzkouším, jen to asafoetidy nneseženu Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!