Staňte se našimi fanoušky na:

Jablečné suflé

Autor receptu: IvankaMaminka (372 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: Dětská strava
Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Oloupaná jablka bez jadřinců pokrájíme na drobné kousky, podlijeme vodou a dusíme, dokud se téměř ne rozvaří. Přidáme cukr a necháme vychladnout 7. bílku ušleháme pevný sníh a opatrně jej vmícháme do jablečného pyré. Směsí naplníme zapékací misky a vložíme clo trouby, předehřáté na 200 stupňů, kterou nejméně 3 minuty nesmíme otevřít a i polom pouze velice opatrně, jinak se suflé proudem chladného vzduchu srazí a klesne. Správně upečené je nejméně dvojnásobně vysoké než za syrová, lehoučké, růžové a hlavně dietní.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!