Předehřejeme troubu na 190°C. Máslem vymažeme koláčovou formu o průměru 25cm. Pomoučíme pracovní plochu a váleček na těsto. Polovinu těsta rozválíme na kulatý plát s průměrem o 4 cm větším, než má koláčová forma. Vložíme je do formy a přebytečné těsto odřízneme. Necháme 15 minut chladit. Na těsto rozložíme jablka a posypeme je krytalovým cukrem smíchaným se skořicí a 1 lžicí mouky. Navrch poklademe 1 lžíci másla nakrájeného na kostičky. Okraje těsta potřeme vodou. Rozválíme druhou polovinu těsta, položíme ji na jablka a okraje spodního i vrchního těsta přitlačíme k sobě. Přebytečné těsto odřízneme. Poté uprostřed těsta vytvoříme 2 zářezy, aby mohla unikat pára. Povrch koláče lehce potřeme mlékem a posypeme moučkouvým cukrem. Pečeme asi 45-60 minut dozlatova.