Staňte se našimi fanoušky na:

Jablečný makovník s jahodami a jiným ovocem

Autor receptu: Ivulinda(Ivka) (100 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
10× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

1/ Očištěná jablka pokrájíme na menší kousky a podusíme s cukrem, skořicí a šťávou z citronu. 2/ Oddělíme bílky od žloutků. 3/ Mouku smícháme se sodou. 4/ Žloutky ve šlehači vyšleháme s cukrem, olejem , vodou a rumovou trestí do pěnové konzistence. Postupně přisypáváme mouku se sodou a nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků. 5/ V druhé misce smícháme čerstvě umletý mák s Carem a cukrem. Přidáme cca 1/3 vyšlehaného těsta a vše dobře zamícháme. 6/ Jablka, která jsme podusili s cukrem, skořicí a šťávou z citronu rozložíme na pečící papír na plechu, který jsme potřeli máslem. 7/ Na jablečnou směs nalijeme makové těsto a na něj pak nalijeme zbytek ušlehaného těsta. Do těsta pak vložíme kousky nakrájených jahod. 8/ Pečeme na 160 stupňů po dobu cca 40 -45 minut. 9/ Po vychladnutí vyklopíme / jablka jsou pak nahoře/ a potřeme čokoládovou polevou. Zdobíme kiwi nebo jahodami nebo plátky jablek. Dáme vychladnout a podáváme ke kávě.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

T3r3z |5. června 2013
Nejlepší je používat pečící papír :-) Odpovědět
zuzi |19. května 2013
lákavé Odpovědět
Konato |19. května 2013
S tím ovocem to bude osvěžující - OK recept. Odpovědět
Šuldeska |18. května 2013
Nádhera - ty jsi velká šikulka. Odpovědět
Jirulle |7. dubna 2013
Zajímavé a určitě vynikající! Vyzkouším :) Odpovědět
Pavluška |7. dubna 2013
Děkuji . Odpovědět
Ivulinda(Ivka) |7. dubna 2013
Pavluško, vše jsem dodala, zprávu jsem Ti poslala, díky Odpovědět
Pavluška |7. dubna 2013
Kolik je tam prosím těch vajec a kolik máku, sody ? Ale já už si to nějak přeberu a vyzkouším po svém a si to bude "jedlé" :-) Odpovědět
Konato |7. dubna 2013
Krásně. Odpovědět
lucy3 |7. dubna 2013
vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!