Staňte se našimi fanoušky na:

Jablečný pohár

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Rozpis pro 6 osob: Oloupaná, rozčtvrcená a jádřinců zbavená jablka nakrájíme na plátky. Vložíme je do horké citronové šťávy a na mírném ohni asi 12 minut podusíme. Ochutíme mletou skořicí. Vanilkový pudinkový prášek rozpustíme ve 4 lžících jablečného džusu a osladíme 2 lžícemi cukru. Zbytek jablečného džusu zahřejeme, vlijeme rozpuštěný pudink a opakovaně necháme přejít varem, až krém začne houstnout. Jablka vyjmeme ze šťávy, ve které se dusila a dáme vychladnout. Piškoty jemně rozdrolíme, vzniklou drobenku osmahneme na rozpuštěném tuku a rovněž necháme zchladnout. Smetanu se zbylým cukrem ušleháme dotuha. Do pohárů nebo misek klademe střídavě vrstvy vanilkového krému, dušených jablek a piškotové drobenky. Navrchu zdobíme šlehačkou a zbývajícími plátky dušených jablek. Podáváme vychlazené.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

wieruska |31. července 2013
dobré Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!