Rozpis pro 6 osob: Oloupaná, rozčtvrcená a jádřinců zbavená jablka nakrájíme na plátky. Vložíme je do horké citronové šťávy a na mírném ohni asi 12 minut podusíme. Ochutíme mletou skořicí. Vanilkový pudinkový prášek rozpustíme ve 4 lžících jablečného džusu a osladíme 2 lžícemi cukru. Zbytek jablečného džusu zahřejeme, vlijeme rozpuštěný pudink a opakovaně necháme přejít varem, až krém začne houstnout. Jablka vyjmeme ze šťávy, ve které se dusila a dáme vychladnout. Piškoty jemně rozdrolíme, vzniklou drobenku osmahneme na rozpuštěném tuku a rovněž necháme zchladnout. Smetanu se zbylým cukrem ušleháme dotuha. Do pohárů nebo misek klademe střídavě vrstvy vanilkového krému, dušených jablek a piškotové drobenky. Navrchu zdobíme šlehačkou a zbývajícími plátky dušených jablek. Podáváme vychlazené.