Staňte se našimi fanoušky na:

JABLEČNÝ ŠTRŮDL z listového těsta dle babičky

Autor receptu: Zorushka (153 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Listové těsto rozdělíme na dva díly a pořádně rozválíme co nejtenčeji. Pláty posypeme vrstvičkou strouhanky (aby nevytekla jablečná šťáva). Nastrouháme jablka na hrubším struhadle a smícháme je s rozinkami a ořechy. Jablečnou směs položíme na těsto se strouhankou, posypeme skořicí a cukrem. Pro jemnější chuť pokapeme rozpuštěným máslem. Těsta pečlivě zavineme a vytvoříme dvě nohavice štrúdlů. Potřeme je rozšlehaným vejcem a pečeme asi 20 minut v předehřáté troubě (asi 200°C) Občas znovu přetřeme vejcem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!