Recept na 4 porce Rozmrazíme listové těsto, jablka oloupeme a vypíchneme jádřince. Brusinkový kompot promícháme s mandlemi, otvory po jádřincích naplníme směsí kompotu a mandlí.Listové těsto rozválíme na plát cca 2mm silný, z plátu nakrájíme 4 čtverce, do středu každého položíme jedno jablko. Vejce rozklepneme a oddělíme bílek a žloutek. Kraje čtverců potřeme bílkem a cípy spojíme nad jablkem k sobě. Těsto pečlivě přitiskneme k jablkům. Žloutek rozšleháme, zabalená jablka přeneseme na plech vyložený pečícím papírem, troubu předehřejeme na 180°, jablka důkladně potřeme žloutkem a posypeme krupicovým cukrem. Pak je vložíme do vyhřáté trouby a pečeme cca 1/2 hodiny. Šlehačku vyšleháme s vanilkovým cukrem do polotuha a ochutíme skořicí. Horká jablka rozdělíme na talířky a doplníme je ochucenou šlehačkou v malých miskách. Můžeme zdobit lístky meduňky.