Těsto: 500 g hladké mouky, 20 g droždí , 1 vejce, špetka soli, 2 dcl mléka, 1 dcl oleje, vejce na potření Náplň: 3 větší jablka, 3 lžičky cukru, skořice Postup Mouku vysypeme do mísy, uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí, posypeme troškou cukru, zalijeme vlažným mlékem a necháme vzejít. Potom přidáme ostatní ingredience na těsto a vypracujeme v hladké těsto, které necháme asi hodinu kynout. Mezitím si okrájíme a nastrouháme jablka a posypeme je skořicí (cukr dáme až těsně před plněním !). Po vykynutí těsta ho ještě prohněteme, vytvoříme z něj válec, který nakrájíme na kolečka. Kolečka vyválíme na průměr asi 15 cm, každé poklademe jablky (do kterých nezapomeneme přimíchat cukr), dobře zabalíme a spojem dolů klademe na plech vyložený pečícím papírem a potřeme rozkvedlaným vejcem. Pečeme na 200°C asi 20 minut.