Staňte se našimi fanoušky na:

Jablkové prstýnky

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Změklé máslo, cukr, sůl a rum utřeme do pěny. Jedno po druhém do ní zašleháme vejce. Prosátou mouku smícháme s prdopr, do tukové směsi nejprve vmícháme asi 3 lžíce mouky, potom vlijeme mléko, přidáme zbylou mouku a ručním šlehačem vypracujeme hladké těsto. Sušená jablka nakrájíme na kostičky a vmícháme do těsta, které dáme na 15-20 minut do chladničky. Na pomoučeném vále vyválíme placku silnou cca 3mm. Pomocí dvou kulatých tvořítek (o průměru 9 a 3,5 cm) vykrájíme prstýnky. Olej rozehřejeme ve fritéze (případně vysokém hrnci) a prstýnky i malá kolečka (vykrojené středy) v něm po částech osmažíme. Vyjmeme a necháme na kuchyňské mřížce okapat. Ještě horké je obalíme v cukru.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

yuzum |24. ledna 2014
ukládám :) Odpovědět
Georgina |1. ledna 2013
Až mě bude honit mlsná vyzkouším. Odpovědět
Šmudla|25. prosince 2012
mnˇáám sladké můžu Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!