Leknínky s perníčkovou náplní
35
0
1
Změklé máslo, cukr, sůl a rum utřeme do pěny. Jedno po druhém do ní zašleháme vejce. Prosátou mouku smícháme s prdopr, do tukové směsi nejprve vmícháme asi 3 lžíce mouky, potom vlijeme mléko, přidáme zbylou mouku a ručním šlehačem vypracujeme hladké těsto. Sušená jablka nakrájíme na kostičky a vmícháme do těsta, které dáme na 15-20 minut do chladničky. Na pomoučeném vále vyválíme placku silnou cca 3mm. Pomocí dvou kulatých tvořítek (o průměru 9 a 3,5 cm) vykrájíme prstýnky. Olej rozehřejeme ve fritéze (případně vysokém hrnci) a prstýnky i malá kolečka (vykrojené středy) v něm po částech osmažíme. Vyjmeme a necháme na kuchyňské mřížce okapat. Ještě horké je obalíme v cukru.