V hrnečku rozšleháme vejce se solí, olejem a vodou, přidáme 2 lžíce mouky a dobře rozmícháme. Těstíčko nalijeme ke zbylé prosáté mouce a vypracujeme tužší těsto. Přiklopíme je nahřátým kastrolem a necháme 20 minut odležet. Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na silnější plátky. Do katrolku dáme cukr, koření, zalijeme šálkem vody a 5 minut povaříme, přidáme jablka a krátce podusíme, aby jablka zůstala vcelku. Kousky jablek ze šťávy vyndáme děrovanou naběračkou a necháme odkapat. Z těsta vyválíme tenké placky, kulatou formičkou z něj vykrájíme kolečka, na každé položíme podušené jablko, posypeme ořechy, přikryjeme druhým kolečkem a okraje k sobě pevně přitiskneme. Vkládáme do vroucí vody a 5-8 minut zvola vaříme. Uvařené taštičky vyndáme, odkapané rozdělíme na talíře, posypeme zbylými ořechy promíchanými se skořicovým cukrem a polijeme rozehřátým máslem.