Staňte se našimi fanoušky na:

Jablkový koláč s mandlemi a čokoládou

Autor receptu: Rena.KI (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Na vál prosijeme mouku, přidáme změklé máslo, moučkový cukr, polovinu mandlí nastrouhaných, nastrouhanou čokoládu, žloutek - zpracujeme těsto a nechále asi 30 minut odležet. Oloupaná jablka bez jádřince nastrouháme na plátky a promícháme s pískovým i skořicovým cukrem. Těsto rozdělíme na polovinu, z jednoho dílu vyválíme placku a dáme do koláčové formy, pak poklademe jablky a plackou z druhé poloviny těsta. Z odkrojků těsta vykrájíme libovolné tvary, rozložímě na těsto a potřeme bílkem, posypeme zbylými mandlemi a pečeme dozlatova cca 45 minut na 180°C. Prochladlý koláč pocukrujeme a nakrájíme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!