Staňte se našimi fanoušky na:

Jablkový koláč s rozinkami a mandlemi - bio

Autor receptu: Alpenrose (509 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Z mouky, prášku do pečiva, obou cukrů, soli, vajec a nakrájeného chladného másla uhněteme hladké těsto, zabalíme ho do fólie a necháme uležet v chladničce. Jablka rozčtvrtíme a dužinu nakrájíme na kousky, ty pokapeme citronovou šťávou šťávou. Vyválíme polovinu těsta, dáme ho na vymazaný plech a několikrát vidličkou propíchneme. Jablka smícháme s mandlemi i rozinkami a rozdělíme je na těsto. Odřízneme kousek těsta a vykrájíme z něj kytičky. Zbytek těsta vyválíme na velikost plechu, plát dáme na jablka, okraje přitiskneme a na koláč rozložíme kytičky. Pečeme asi 40 minut na 200°C. Moučkový cukr utřeme s limetkovou šťávou a vlažný koláč polevou potřeme, necháme úplně vychladnout.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!