Staňte se našimi fanoušky na:

Jablkový rýžový nákyp

Autor receptu: VELKAKOKI (562 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Rýži na mírném ohni povaříme ve 125 ml vody asi 5 minut. Přidáme mléko a vaříme dalších 15 minut. Vmícháme vejce a 3 lžíce cukru. Oloupaná jablka rozčtvrtíme, vyřízneme jádřince a dužinu nakrájíme na plátky. Troubu předehřejeme na 225°C. Do formy dáme 2 lžíce vody. Zbylý cukr za stálého míchání ve formě rozpustíme. Do formy navrstvíme jablka a zakryjeme rýží. Pečeme na asi 45 minut dozlatova. Metlou ušleháme smetanu a vanilkový cukr, dáme na nákyp a posypeme strouhanými lískovými oříšky a sekanými pistáciemi. Mátu omyjeme, osušíme a obložíme jí nákyp.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!