Troubu si předehřejte na 220°C. Bramboru několikrát omyjte (cca 5x) a ze všech stran propíchněte vidličkou. Nechte trochu uschnout, do misky si dejte sůl a bramboru v ní celou obalte. Dejte do trouby a pečte na roštu 60 min. Hotovou pečenou bramboru poznáte tak, že při zmáčknutí je měkká a slupka je křupavá. Bramboru podélně rozřízněte a dejte dovnitř rozpustit máslo. Tohle je základ, podle chuti tam ale můžete nacpat co je libo: bylinky, tuňáka, kukuřici, nivu, baked beans, uzeného lososa …... nebo můžete přelít zakysanou smetanou, omáčkou na špagety či nějakou sýrovou omáčkou. Poznámka: U nás je mají ve stánku (tu základní) za 60 Kč (v Praze je prý prodávají za 80 Kč), přitom jedna porce udělaná doma příjde na +/- pětikačku. Rychlá, dobrá večeře téměř bez práce.