Staňte se našimi fanoušky na:

Jahelník s ricottou

Autor receptu: JIHOR (462 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 50 g cukr krupice
  • 1 sáček cukr vanilkový
  • cukr, 80 g
  • špetka sůl
  • 2 + 1 do nádivky vejce
  • 40 g máslo
  • 1 l mléko
  • 250 g švestky
  • + máslo na formu strouhanka
  • 200 g jáhly
  • špetka citronová kůra
  • 250 g riccota

Pracovní postup:

Mléko osladíme, osolíme, přidáme máslo a přivedeme k varu. Vsypeme jáhly, které uvaříme doměkka. Jáhly před vařením vícekrát propláchneme horkou vodou. Ricottu rozmícháme s vejcem, oběma cukry a citronovou kůrou. Na dno vymazaného a vysypaného pekáčku rozetřeme polovinu jáhel a zalijeme je polovinou vajec rozšlehaných v mléce. Na jáhly naneseme ochucenou ricottu a rozložíme švestky. Vše zakryjeme zbylými jáhly a zalijeme zbylými vejci. Pokryjeme vločkami másla a pečeme asi 40 minut na 180°C.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!