Staňte se našimi fanoušky na:

Jáhlový koláč

Autor receptu: Barakuda (208 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
9× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Jáhly 3x spaříme, zalijeme je 300 ml mléka a 200 ml vody, osolíme špetkou soli a vaříme pod pokličkou na mírném plameni asi 10 minut. Občas promícháme. Pak vypneme a necháme dojít. Do zchladlých jahel vmícháme žloutky, med, nakrájená jablka a směs rozinek, ořechů a semínek. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Směs dáme do vymazané formy a pečeme asi 20 minut. Nakonec zdobíme kopečkem zakysané smetany a dle chuti dosladíme javorovým sirupem nebo medem. Je to dobré teplé i studené.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Monique |10. prosince 2013
vyzkouším Odpovědět
H-D |5. července 2013
dobrý tip Odpovědět
lucikpucik |13. května 2013
zkusím Odpovědět
Esmé |9. dubna 2013
zase něco jiného, určitě zkusím, mám ráda dobré věci ze zdravých surovin :-) Odpovědět
Pavluška |7. dubna 2013
Říkám tomu nákyp - jáhlový - pohankový - rýžový - polovinu ještě barvím kakaem,dělám podobně, výborné. Odpovědět
fionka |4. dubna 2013
mám doma jáhly nevím co s tím tak vyzkouším díky za radu Odpovědět
Sofii |1. dubna 2013
Já dělávám občas jahelník s jablky a sušenými švestkam, ale jako koláč to neznám a fakt s mi to líbí, musím to taky zkusit :-)) Odpovědět
any20 |31. března 2013
vyzkouším Odpovědět
Persefona |31. března 2013
Vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!