Na drobenku: 200g drcených oříšků (pekanové nebo vlašské), 3 lžíce moučkového cukru, 1/2 lžičky skořice, 2 lžíce másla Na ozdobu: zakysaná smetana ochucená cukrem a citronovou kůrou, půlky ořechů Jáhly několikrát propereme a pak spaříme v horké vodě (zbaví se tím nepříjemné hořké pachuti). Na sítu je necháme okapat a pak přistavíme na oheň zalité mlékem se špetkou soli. Osladíme podle vlastní chuti cukrem. Vaříme na mírném plameni přibližně 10 minut doměkka. Jáhly občas promícháme. Pokud se tekutina během varu úplně vstřebá, můžeme přidat trochu vody. Všechny ingredience na drobenku nasypeme do misky a postupně je prsty mneme tak dlouho, až se spojí a vytvoří hrudky. Ořechy musejí být umleté na jemnou moučku. Vhodnou zapékací misku pečlivě vymažeme změklým máslem a poklademe polovinou jáhel. Na ně rozprostřeme půlky odpeckovaných švestek, pokapeme šťávou z komptu a zasypeme polovinou připravené ořechové drobenky. Zakryjeme další polovinou jáhel, povrch posypeme zbytkem drobenky a poklademe vločkami másla. Potom vše zapečeme v troubě předehřáté přibližně na 175 - 180°C do zrůžovění okrajů. Upečený nákyp ihned podáváme jako hlavní chod s ochucenou smetanou a půlkami ořechů.