Staňte se našimi fanoušky na:

Jahodová žemlovka

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Mléko s cukrem a vajíčky dobře rozšleháme a namáčíme do něj plátky vánočky. Klademe je na vymazanou zapékací misku, spodní vrstva by měla být dvojitá. Poklademe suché celé jahody a znovu dáme vrstvu vánočky. Do zbytku mléka rozšleháme žloutky a vše zalijeme. Pečeme cca 25 minut v předehřáté troubě při 170°C. Žemlovka je dobrá jak teplá, tak studená, můžeme jí posypat moučkovým cukrem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Alma |20. dubna 2014
uloženo Odpovědět
piskotka |12. září 2013
mnam Odpovědět
kote19 |26. února 2013
zajímavý recept Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!