KEFÍROVÝ KRÉM ŽELÉ: 1/4kg jahod, 10g práškové želatiny, 2dl vody, 1 lžíce cukru, šťáva z 1 citronu Želatinu namočíme do 1dl ledové vody a necháme nabobtnat. V kastrůlku svaříme 1dl vody s citronovou šťávou a cukrem, odstavíme, vmícháme želatinu a až se rozpustí, postavíme kastrůlek do vody s ledem a mícháme, dokud není vlažný. Pak želé naplníme až po okjraj do 4 vyšších kovových formiček - tymbálků, o obsahu asi 1 dl a postavíme je do nádoby s ledem, aby led sahal až po okraj formiček. Prstem zkusíme jak želé tuhne a hned jak se vytvoří vrstva silná asi 2mm, vylijeme želé zpátky do nádoby a znovu ho trochu nahřejeme. Namočíme v něm jahody nakrájené na osminky a postupně jimi oblepíme vnitřní strany formiček. KRÉM: 250ml kefíru, 1dl smet. 33%, 2 lžíce třtin.cukru, 4 plátky želatiny, 1/2 lžičky str.citron.kůry Želatinu necháme nabobtnat v ledové vodě, vymačkáme ji a v šálku zakrytém fólií opatrně rozpustíme v mikrovlnce. V misce smícháme kefír s cukrem, kůrou a rozpuštěnou želatinou, a když začne krém lehce houstnout, vmícháme ušlehanou šlehačku. Krém nalijeme do formiček s želé a necháme ztuhnout. PYRÉ: 150g jahod, 2 lžíce třtinového cukru, 1/2 dl jahodého likéru nebo jahodové pálenky (vodky) Jahody rozmixujeme, propasírujeme a svaříme s vodkou a cukrem na hustý sirup. Formičky se ztuhlým krémem před podáváním nahřejeme. Opatrně vyklopíme na dezertní talířky a podáváme s jahodovým pyré. JAHODOVÉ ŽELÉ 400 g jahod, 300 g Cottage, 4 cukrářské piškoty, 3 lžíce cukru, 10g/6 plátků želatiny, 1/2 dl jahodového likéru nebo pálenky nebo vodky, 1/2 lžičky drceného koriandru, čerstvá máta Plátky želatiny dáme do misky, zalijeme studenou vodou a necháme aspoň 10 minut stát, dokud želatina nenabobtná. Asi 2/3 jahod dáme do mixéru, přidáme cukr, likér a drcený koriandr, rozmixujeme na hladký krém. Želatinu vymačkáme, dáme do šálku a zakryjeme fólií, pak ho postavíme do mikrovlnky a želatinu necháme při nižším stupni rozpustit, hned ji přimícháme k rozmixovaným jahodám. Zbytek jahod nakrájíme na plátky a rozdělíme do 4 vychlazených misek. Zalijeme je připraveným jahodovým želé a necháme ztuhnout v chladu. Nakonec přidáme do každé misky kopeček Cottage a piškot, každou porci ozdobíme mátou a plátky karamboly.