TĚSTO: 50g másla, 50g moučkového cukru, 200g tvarohu, 1 vejce, sůl, 120g polohrubé mouky, 250g jahod, 50g másla a 50g strouhanky na obalení - OMÁČKA: 250g jahod, 150g krupicového cukru, 2 lžíce solamylu, 100 ml vody, 100ml smetany ke šlehání, 1 sáček vanilkového cukru Máslo utřeme s cukrem do husté pěny, vmícháme měkký tvaroh, celé vejce, špetku soli a prosátou polohrubou mouku. Vše zpracujeme na hladké tužší těsto a necháme asi 5 minut odpočinout. Těsto rozkrájíme na 18 stejně velkých kousků a do každého zabalíme jahodu. Knedlíky vaříme v osolené vodě asi 8 minut. Ještě teplé je obalíme v rozpuštěném másle a nasucho opražené strouhance. Očištěné jahody rozmixujeme a krátce povaříme s cukrem. Přidáme solamyl rozmíchaný ve vodě a vše za stálého míchání povaříme další 2 minuty. Tvarohové knedlíky podáváme přelité horkou jahodovou omáčkou a s hustě ušlehanou oslazenou smetanou.