Staňte se našimi fanoušky na:

Jahodové knedlíky

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

TĚSTO: 50g másla, 50g moučkového cukru, 200g tvarohu, 1 vejce, sůl, 120g polohrubé mouky, 250g jahod, 50g másla a 50g strouhanky na obalení - OMÁČKA: 250g jahod, 150g krupicového cukru, 2 lžíce solamylu, 100 ml vody, 100ml smetany ke šlehání, 1 sáček vanilkového cukru Máslo utřeme s cukrem do husté pěny, vmícháme měkký tvaroh, celé vejce, špetku soli a prosátou polohrubou mouku. Vše zpracujeme na hladké tužší těsto a necháme asi 5 minut odpočinout. Těsto rozkrájíme na 18 stejně velkých kousků a do každého zabalíme jahodu. Knedlíky vaříme v osolené vodě asi 8 minut. Ještě teplé je obalíme v rozpuštěném másle a nasucho opražené strouhance. Očištěné jahody rozmixujeme a krátce povaříme s cukrem. Přidáme solamyl rozmíchaný ve vodě a vše za stálého míchání povaříme další 2 minuty. Tvarohové knedlíky podáváme přelité horkou jahodovou omáčkou a s hustě ušlehanou oslazenou smetanou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Alpenrose |20. července 2014
**** Odpovědět
Alma |20. dubna 2014
uloženo Odpovědět
yuzum |17. ledna 2014
ukládám :) Odpovědět
Hrabča |28. května 2013
super Odpovědět
Barakuda |7. dubna 2013
mňam, hned bych si dala Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!