Vylepšené pečivo
10
4
4
1) Třetinu jahod rozmačkáme, přidáme dvě lžíce cukru a zbytek jahod a necháme 30 minut stát při pokojové teplotě. 2) Smícháme cukr, prášek kypřící, sůl a sodu. Přidáme máslo a mouku a vypracujeme těsto. 3) Smícháme vejce a 60 ml smetany a 60 ml podmáslí. Tuto směs vlijeme k těstu a zapracujeme. 4) Vyválíme na tloušťku 2 cm a vykrajujeme kolečka. Skládáme na plech vyložený pečícím papírem a potřeme smetanou. Pečeme na 200 °C 10 - 15 minut. 5) Ze zbylé smetany a cukru vyšleháme šlehačku. 6) Vdolky rozpůlíme a na spodek dáme jahody, na to šlehačku, přiklopíme a poprášíme moučkovým cukrem.