MANDLOVÉ TĚSTO: 150g mandlí, 150g moučkového cukru, 5 bílků, 135g krupicového cukru + OZDOBA: 250g melounu, 60ml růžové vody, 4 lžíce krupicového cukru, 1/2kg jahod, 10 bobulí červeného hroznového vína, lžíce sekaných pistácií, sušené okvětní plátky růží + KRÉM - 300ml smetany 33%, 30g krupicového cukru, 2 lžíce růžové vody .... Jemně nastrouhané neloupané mandle promíchejte s prosátým moučkovým cukrem a směs zapravte do pevného sněhu z bílků, přislazeného krupicovým cukrem. Pěnovité těsto rozetřete do pekáčku (30x40cm) s pečícím papírem a pečte 10-15 minut na 200°C. Hotový, na podložce zchladlý podélně rozkrojte napůl. Dužinu melounu bez jadérek nakrájejte na tenké plátky, rozložte na mřížku, zakapejte 20ml růžové vody a lehce posypte 2 lžícemi krupicového cukru. Po 30 minutách macerování plátky osušte papírovým ubrouskem. Na krém vyšlehejte smetanu s krupicovým cukrem a po troškách do pěny zašlehejte růžovou vodu. Třetinu krému natřete na polovinu upečeného plátu, na ní rozložte plátky osušeného melounu, pak naneste druhou třetinu krému a přiklopte druhý plát těsta. Vršek potřete zbytkem krému a dejte na 1-2 hodiny do chladu. Zbytek krupicového cukru (2 lžíce) i růžovou vodu (40ml) použijte k macerování jahod a hroznů, a oboje pak lehce vtlačte do krému vychlazeného moučníku. Nakonec posypte sekanými pistáciemi, přizdobte sušenými plátky růží a nakrájejte na řezy.