Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, chilli papričku na kolečka, papriky na nudličky, rajčata na kousky, šunku na kostičky. Garnáty uvolníme z krunýře a odstraníme vnitřnosti. Rozehřejeme asi 4 lžíce oleje a cibuli, česnek a chilli na něm podusíme. Přidáme garnáty,opečeme je z každé strany 1 minutu a vyjmeme. Ve výpeku opečeme papriku, přidáme rýži, zředíme vývarem a 20 minut vaříme. Na posledních 5 minut přidáme rajčata a šunku. Navrch položíme garnáty, dochutíme solí, pepřem, chilli a muškátem. Plátky ananasu obalíme v mouce, pak v rozkvedlabném vejci a nakonec ve strouhaném kokosu. Rozehřejeme zbylý olej a ananas na něm osmažíme dozlatova. Jambalu podáváme se smaženým ananasem. Zvlášť dekorativně vypadá, když při loupání garnátů neodstraníme konce ocásků. Při čištění garnátů nařízneme oloupanou vrchní stranu ocásků malým nožem a opatrně vyjmeme střevo.