Staňte se našimi fanoušky na:

Jambalaja (Karibik)

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, chilli papričku na kolečka, papriky na nudličky, rajčata na kousky, šunku na kostičky. Garnáty uvolníme z krunýře a odstraníme vnitřnosti. Rozehřejeme asi 4 lžíce oleje a cibuli, česnek a chilli na něm podusíme. Přidáme garnáty,opečeme je z každé strany 1 minutu a vyjmeme. Ve výpeku opečeme papriku, přidáme rýži, zředíme vývarem a 20 minut vaříme. Na posledních 5 minut přidáme rajčata a šunku. Navrch položíme garnáty, dochutíme solí, pepřem, chilli a muškátem. Plátky ananasu obalíme v mouce, pak v rozkvedlabném vejci a nakonec ve strouhaném kokosu. Rozehřejeme zbylý olej a ananas na něm osmažíme dozlatova. Jambalu podáváme se smaženým ananasem. Zvlášť dekorativně vypadá, když při loupání garnátů neodstraníme konce ocásků. Při čištění garnátů nařízneme oloupanou vrchní stranu ocásků malým nožem a opatrně vyjmeme střevo.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Alma |20. dubna 2014
uloženo Odpovědět
vera.sucha.50 |11. června 2013
zajímavé Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!