Staňte se našimi fanoušky na:

Jarní houbičkový salát

Autor receptu: Jedlík-senior (212 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • sůl
  • voda
  • 1 bobkový list
  • 2 kuličky nového koření
  • mletý černý pepř
  • 5 kuliček černého pepře
  • 1 svazek ředkviček
  • 1 hlávka hlávkového salátu
  • špetka koriandru (koření)
  • špetka tymiánu
  • 1 lžička cukru krupice
  • 300 g směsi hub (destice chřapáčová a kačenka česká)
  • 2 lžíce octa
  • 1 lžíce slunečnicového oleje
  • 3 vejce
  • 1 cibule

Pracovní postup:

Očištěné houby nakrájejte na sousta a s kořením (bez ml.pepře) i solí je asi 15 minut povařte ve vodě, sceďte, nechte okapat, odstraňte koření a přidejte cibuli nakrájenou nadrobno. Pak nakrájejte vejce uvařená natvrdo, ředkvičky a hlávkový salát - vyrovnejte na salátovou mísu. Zalijte zálivkou z octa, soli, cukru a vody, pokapejte olejem, opepřete a nechte v chladu aspoň hodinu odležet.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!