Staňte se našimi fanoušky na:

Játra po S'Čchuansku

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 1 hrst sušených hub
  • 1 hrst zelených fazolek
  • 1 lžička cukru krupice
  • 1 lžička glutasolu
  • 1/2 lžičky mletého zázvoru
  • 500 g jater
  • 2 lžíce dezertního vína
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 dl vývaru
  • 1 cibule
  • 5 lžic oleje
  • 1 stroužek česneku

Pracovní postup:

Játra nakrájejte na tenké plátky (o velikosti sousta), obalte je ve škrobové moučce a prudce za stálého míchání opečte na oleji. Máčené houby pokrájejte na kousky, česnek na plátky, cibuli nadrobno a přidejte k opečeným játrům. Osmahněte a promíchejte, přidejte cukr, zázvor, papriku, sójovou omáčku, vývar, víno, glutasol a krátce povařte. Nakonec přidejte sterilované nebo vařené fazolové lusky pokrájené na 3cm kousky. Prohřejte, promíchejte a stáhněte z ohně. Opečená játra mají zůstat křehká, proto je nutná rychlá příprava. Místo fazolek můžete použít tykev, špenát, zelí, pórek, kedlubnu nebo celer. Případně bambusové výhonky nakrájené na 2cm nudličky (syrovou zeleninu opečte spolu s cibulkou). Místo cibule můžete dát 3 jarní cibulky i s natí.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!