Naše domácí "Lučina"
10
17
26
Játra očistíme a rozmixujeme. Přidáme sůl, pepř, máslo a portské a znovu rozmixujeme. Dáme do pečící nádoby. Tuto pečící nádobu postavíme do větší nádoby a nalijeme vodu, aby sahala do výšky 2/3 malé nádoby. Pečeme na 60 °C asi 35 minut. Meruňky nakrájíme na kostičky. Želatinu necháme nabobtnat. Třetinu meruněk rozvaříme s trochou vody. Dosladíme a přidáme želatinu. Rozetřeme to po upečené paštice a necháme ztuhnout. Ze zbylých meruněk si připravíme čatní: 50 ml vody smícháme s 50 g cukru a spolu s vanilkovým luskem svaříme na polovinu. Necháme vychladnout a poté přimícháme zbylé meruňky. Dochutíme citronovou šťávou. Paštiku podáváme s bagetkou a meruňkovým čatní.