Vymažte plech hluboký 3 cm o rozměrech 16 x 28 cm a vyložte ho pečicím papírem. V nepřilnavé pánvi opražte ovesné vločky, pšeničné klíčky, sezamová semínka, slunečnicová a dýňová semen dozlatova - na středním plameni míchejte 8–10 minut. Přendejte do mísy a nechte vychladnout. Pak přimíchejte rozinky. V kastrůlku zahřívejte máslo, med a cukr - míchejte 3-4 minuty, až se cukr rozpustí. Přiveďte k varu, ztlumte a bez míchání zahřívejte cca 7 minut, až kapka směsi vhozená do ledové vody vytvoří pevnou kuličku. Pak do směsi vsypte sypké přísady a dobře promíchejte. Směs dejte do připraveného plechu a velkou kovovou lžící rozetřete a upěchujte. Nechte vychladnout. Pak vyklopte, sloupněte pečicí papír a nakrájejte na tyčinky. Lze skladovat v dobře uzavřených nádobách bez přístupu vzduch zhruba 7 dní.