Tyto jednoduché dortové koule jsou určeny pro všechny začátečníky. Pokud chcete oživit své domácí pečení, není nic jednoduššího, než tyto dortové koule. Jsou vyrobeny ze světlého dortového korpusu a čokoládové polevy. Nic víc ani míň. Jak jednoduché!! Nejprve budete potřebovat dortový korpus. Já jsem na tento recept použila základní světlý - sametový korpus. Korpus po vychladnutí musíte nadrobit. Do korpusových drobečků dejte zakysanou smetanu. Cukr nedávejte, protože korpus je dostatečně ochucen. Smetana chuť nezmění. Není přesně dané množství smetany, obvykle dávám na korpus celou smetanu (200 ml). Ale jsou těsta, která sají více nebo méně. Tím se množství smetany mění. Zkrátka ji musíte dát akorát. Zakysanou smetanu ručně uhnětete spolu s korpusovými drobečky. Vzniknout musí hmota, která se dá krásně tvarovat. Zároveň ale nesmí být ani příliš tuhá, ale ani příliš řídká. Smetanu přidávejte postupně po lžičkách, abyste množství dobře odhadli. Pak tedy tvarujete pomocí dlaní dortové koule. Jednotlivé koule polévejte čokoládovou polevou. Tou jsou i zdobeny. Na povrchu jsou dobeny strouhanou čokoládou.